G Noktası Nedir

Alman Jinekolog Ernst Grafenburg�un bulduğu bu nokta ( Grafenburg noktası ), Vajina ön duvarında yer alan basınç uygulanması ile orgazma neden olan yapıdır. Burası duyarlılığı en yüksek olan bölgedir. İdrar yolunun vajinaya en yakın olduğu yerdir. Ancak bu nokta üzerine çeşitli şüpheler vardır, bazı araştırmacılar bu noktanın vajinanın daha yukarısında olduğunu ileri sürerken bazıları ise vajen ön duvarında herhangi bir yerin uyarılmasının heyecan dalgalanması yaratabileceğini iletmişlerdir.

Her kadında G noktası bulunmayabilir. G noktası uyarıldığında orgazm oluşur. Bazı durumlarda ise orgazmla birlikte bir boşalma da gözlenir. Bu boşalma bir miktar idrarın çıkmasıdır. G noktası uyarılan kadınların hepsinin boşalmayacağı gibi bu hissi yaşayanların ancak 6 orgazm deneyiminden birinde görüldüğü rapor edilmiştir.

İşaret parmağınızı vajinaya doğru ilerletip ön duvarını parmağınızla hissettiğinizde yaklaşık parmağınızın 1 ve 2. boğumları arasında kasların birleştiği birleşke olarak hissedebilirsiniz. Vajina kaslarının yoğunlaşmasından meydana gelen bu noktaya parmağınızla basınç uyguladığınızda hazzı duyumsarsınız.

* ABC Yayınları, Anna Hopper, Cinsel Yaşam Kılavuzu, adlı kitapdan alınmıştır. Adı geçen kitabı Cinsel Eğitiminizi sağlamak için tavsiye ederiz...
Yazar: Vajinismustedavisi.com

0 yorum:

Yorum Gönder

say